Wat is een Smartwatch horloge, en wat kan je er eigenlijk mee?

Je wilt een nieuw horloge gaan kopen en tegelijk een nieuwe gadget erbij hebben. Dan is een smartwatch horloge misschien wel wat voor jouw. Maar wat is een smartwatch nu eigenlijk en wat kan je er allemaal meedoen.

De naam smartwatch zegt het al wel een beetje. Net als smartphone dat deed bij telefoons. Een smartwatch is een slim horloge. Een horloge met een kleine computer erin die meer kan dan alleen de tijd weergeven.  De smartwatch wordt ook wel een wearable genoemd. Eigenlijk kunnen we bij een smartwatch horloge niet echt meer spreken van een gadget. Je ziet ze steeds meer en bijna alle fashion merken en tech-merken hebben wel een slim horloge op de markt gebracht zo niet 10 tallen verschillende modellen.  Zo is de smartwatch sinds 2013 enorm gegroeid in populariteit en in ontwikkeling. De mogelijkheden van een smartwatch zijn ook enorm gegroeid, en je kan zo redelijk simpele modellen tot modellen met de nieuwste snufjes.

 

Zoals we al zeiden een smartwatch kan meer dan alleen de tijd weergeven. Dat geeft al aan hoe breed je het kan maken. Zo zijn er in de loop van de tijd zo'n 3 hoofd categorieën ontstaan. De hybride smartwatch dit is een smartwatch met het uiterlijk van een klassiek horloge maar met extra functionaliteiten zoals trillen bij een oproep, email bericht of app notificatie.  Het smartwatch horloge met touchscreen 'de echte smartwatch' zo'n horloge herken je meestal gelijk aan het touchscreen. Al kan je ook deze eruit laten zien als een klassiek horloge doormiddel van de wijzerplaat naar wens in te stellen.  De functies van deze horloges zijn veel uitgebreider maar ook simpelere modellen zijn beschikbaar.  En als laatste het sporthorloge je hebt modellen die echt gemaakt zijn voor de sporters onder ons met bijvoorbeeld een bijbehorende hartslag band. Al kunnen de meeste touchscreen smartwatch horloges in functionaliteit hetzelfde.  

Smartwatch horloges kan je zien als een mini computer om je pols of als verlengstuk van je smartphone. De variaties zijn eindeloos. Ze zijn in te stellen naar jouw wensen niet alleen het uiterlijk maar ook de functionaliteiten. Zoals de stappenteller of hoe je slaap patroon bijgehouden moet worden. Maak foto's op afstand met je smartphone door een druk op de knop van je horloge, speel muziek af en download apps die je leven makkelijker maken en gezonder. Ook kunnen deze horloges je hartslag meten met een hartslag meter en hebben deze een accelerometer, gyroscoop, hoogtemeter of zelfs een barometer. 

Je hartslag kan heel de dag door gemeten worden en aan het einde van de dag krijg je een rapport. Kunnen verbonden worden met  bluetooth, WiFi, GPS of alle 3 en je eenvoudig door de stad helpen navigeren. Ontvangen, lezen en sturen van berichten is ook mogelijk. Telefoon gesprekken opnemen of vraag Google Assistant de weg als het horloge over een microfoon beschikt. NFC (Near Field Communication) is nog een functie die je steeds vaker ziet,  hiermee kan je contactloos betalen of informatie naar een ander apparaat sturen. Dit wil niet zeggen dat alle smartwatch horloges over deze opties beschikken. Je kan voor jezelf bepalen wat jij belangrijk zou vinden in een smartwatch.  De meeste smartwatch horloges zijn met Android of iOS apparaten te gebruiken, veel zijn ook voorzien van de WEAR OS by google als besturingssysteem.

Benieuwd naar onze smartwatch collectie geworden klik dan hier?

  

Houd onze site in de gaten voor meer posts zoals over Hybride smartwatches en sporthorloges.

  

Volg ons op              

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd